tapijt, balans

In de mix: vloer, meubels en het tapijt

Uiteraard is het belangrijk om de juiste balans en sfeer te creëren in huis bij het kiezen van een nieuw vloerkleed. De vloer, meubels en het tapijt: het dient allemaal op elkaar te worden afgestemd. Afhankelijk van de al aanwezige elementen in huis en de persoonlijke voorkeuren kan er een richting worden gekozen.

Rekening houden met…

Een appeltjes groene bank of weinig natuurlijk zonlicht zijn bijvoorbeeld aspecten waar rekening mee dient te worden gehouden. Indien u van plan bent om naar de winkel te komen kunnen foto’s van het interieur helpen. Dit is tegenwoordig eenvoudig te doen met behulp van uw telefoon/tablet.

Waar in het ene huishouden gezocht wordt naar zoveel mogelijk “rust”. Is men in het andere juist op zoek naar een eye-catcher. Het is er allemaal.

Diversiteit

Het is van belang om een goed beeld te krijgen van wat er allemaal mogelijk is. Laat u positief verrassen door de uitgebreide keuze.
Waar vaak in het begin de voorkeur uitgaat naar de bekende en dus “veiligere” kleuren (wit-bruin-taupe) zorgt het werken met kleuren vaak voor een verrijking en een chique statement.

Veel meer dan traditioneel

Uiteraard moeten kleuren, patronen en eventuele lijnen en of figuren goed samengaan met de rest van het interieur. Waar in het verleden vaak harde aanwezige kleuren en motieven werden gebruikt worden er nu steeds vaker gemêleerde tinten gebruikt. Dit in combinatie met het feit dat de kleden van nu vaak geen “midden” meer hebben maar “doorlopend” zijn of zelfs a symmetrisch. 

Hierdoor hoeft een eventuele salontafel niet meer precies in het midden geplaatst te worden, zeer fijn wanneer u bijvoorbeeld een hoekbank heeft.

Door het ontbreken van de typische borders kunnen banken/stoelen geheel of gedeeltelijk op het kleed worden geplaatst zonder het hebben van patroonverlies. Dit zorgt voor veel meer mogelijkheden om tot de juist combinatie te komen van vloer, meubels en het tapijt.

Thuis

Verschillende klanten zijn zo aardig geweest om een foto te sturen van hun vloerkleed. Door hier te klikken komt u bij de reviews terecht en kunt u zien hoe verschillende tapijten in een “thuis situatie” uitzien.
Het is tevens bespreekbaar om een selectie van vloerkleden thuis te zien. Wij komen dan bij u langs met een aantal door u uitgekozen vloerkleden en kunt deze vervolgens op het gemak 1 voor 1 bekijken.

vloerkleed bij klant