vloerkleed bij klant

Tapijten van nu in het interieur van nu!

Thuis is meer dan ooit een plek van onthaasten. In de huidige interieurs zijn er een veelvoud aan trends. Modern, klassiek of een mix van beide… de tapijten zijn meegegaan met hun tijd.

Meer dan ooit zijn de ontwerpen van handgeknoopte tapijten afgestemd op de interieurs van nu. Motieven, kleurstelling, gebruikte knooptechnieken en materialen; allen hebben ze een sterke ontwikkeling doorgemaakt.

Motieven en kleuren

Doorlopende motieven en gemêleerde kleuren zijn daarvan een goed voorbeeld. Doorlopende motieven en tevens vaker ontbreken van een zogenaamde “rand” dragen er aan bij dat bijvoorbeeld de salontafel niet in het midden van het tapijt hoeft te staan. Als er al een salontafel bij u centraal staat. De zogenaamde gemêleerde kleuren wil zeggen dat het niet één “uni” kleur is maar een mix van een hoofdkleur in een bepaalde toon. Dit zorgt ervoor dat de kleuren beter aansluiten bij de al in huis aanwezige kleuren en tevens meer diepgang heeft.

Modern of traditioneel?
Uiteraard zijn er tapijten die uitgesproken modern dan wel traditioneel zijn. Een grote groep tapijten past echter in beide. Afhankelijk van de omgeving past het zich aan.

Daarnaast wordt in huidige interieurs modern gecombineerd met vintage items en kunnen meerdere designs passen in het interieur.

Hoewel er in de winkel en online een uitgebreide collectie moderne design tapijten aanwezig zijn worden uiteraard de meer traditionelere tapijten niet vergeten bij Carpet & Home.

In toenemende maten zijn er tapijten die een mix van beiden zijn.

Benieuwd wat het beste past in uw interieur?
Krijg een indruk op de website
Bekijk het gehele aanbod in de winkel
– Zie hoe verschillende tapijten bij u thuis uitpakken.