interieur carpet home

Het interieur van nu!

Het interieur anno 2016

Thuis is wellicht meer dan ooit een plek van onthaasten, In de huidige interieurs zijn er een veelvoud aan trends te ontdekken. En of u nu voor bijvoorbeeld een stadse look wilt gaan of toch een andere. De tapijten zijn meegegaan met hun tijd.

Meer dan ooit zijn de ontwerpen van handgeknoopte tapijten afgestemd op de interieurs van nu.
Motieven, kleurstelling, gebruikte knooptechnieken en materialen; allen hebben ze een sterke ontwikkeling doorgemaakt.

Doorlopende motieven en gemêleerde kleuren zijn hiervoor een goed voorbeeld. Doorlopende motieven dragen er aan bij dat bijvoorbeeld de salontafel niet in het midden van het tapijt hoeft te staan. Als er al een salontafel in het midden staat. De zogenaamde gemêleerde kleuren wil zeggen dat het niet 1 “uni” kleur is maar een mix van een hoofdkleur in een bepaalde toon. Dit zorgt ervoor dat de kleuren beter aansluiten bij de al aanwezige kleuren en tevens meer diepgang heeft.

Modern of traditioneel?
Uiteraard zijn er tapijten die uitgesproken modern dan wel traditioneel zijn. Een grote groep tapijten past echter in beide. Afhankelijk van de omgeving past het zich aan.

Daarnaast wordt in huidige interieurs modern gecombineerd met vintage items en kunnen meerdere designs passen in het interieur.

Hoewel er in de winkel en online een uitgebreide collectie moderne desing tapijten aanwezig zijn worden uiteraard de meer traditionelere tapijten niet vergeten bij Carpet & Home.