khyber

Stap voor stap een nieuw vloerkleed

Bij Carpet & Home weten we als geen ander hoe uit te komen bij het beste vloerkleed voor U.

Waar de 1 “op slag” verliefd is op het tapijt in de etalage weet de ander in 1ste instantie nog niet eens waar te beginnen. De interieurs zijn door de jaren aan verandering onderhevig maar dit geld ook zeker voor de vloerkleden.

Bij binnenkomst in de winkel en het bekijken van onze website wordt al snel duidelijk dat de huidige vloerkleden zoveel meer zijn dan de originele “perzische tapijten”.

Patronen, gebruikte kleuren, afmetingen allemaal aangepast aan de tijdgeest van nu! Of een tapijt nu rust of wat meer kleur dient te brengen: het is er allemaal.

De juiste afmeting
Het bepalen van de juiste afmeting is een goed startpunt om tot bij dat perfecte tapijt uit te komen.
Er zijn een aantal “standaard’ afmetingen van tapijten. Bij het bepalen van de juiste afmeting voor uw interieur en wensen is het voornaam uit te gaan van een van deze afmetingen.

De “standaard’ afmetingen zijn:

150 x 200 cm
170 x 240 cm
200 x 250 cm
200 x 300 cm
250 x 300 cm
250 x 350 cm.

Groter…
aatish


Waar voorheen vaak de afmeting 170 x 240 cm in het zitgedeelte werd gelegd zien we, mede door de opmars van de hoekbank en een meer ruimtelijke inrichting, vaker een grotere afmeting in het zitgedeelte. De voorpoten van banken en/of stoelen in het geheel worden steeds vaker op het tapijt gezet.
200 x 300 cm maar zeker ook 250 x 300 en 250 x 350 cm zijn de ” nieuwe standaard” geworden voor het zitgedeelte. 

De juiste verhoudingen
Uiteraard dient de (gewenste) afmeting in verhouding te staan met de rest van het interieur. Hierin geven wij u ook graag advies. Hierbij kan het helpen om een foto (op de telefoon) mee te nemen naar de winkel.

Verkennen wat er allemaal is
Een rondgang in onze winkel laat zien dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn. Dit kan in eerste instantie wellicht overweldigend zijn (er is immers veel te zien) maar in uw eigen tempo zult u erachter komen wat u aanspreekt.

Thuis zien
Waar de ene klant zich het vloerkleed tot in detail thuis voor kan stellen is dat voor de ander nog niet zo eenvoudig. In overleg is het mogelijk om een selectie van vloerkleden thuis te zien. Niets mooiers om op het gemak in uw eigen huis te zien hoe het vloerkleed uitziet.

Advies
Er zijn verschillende manieren om uit te komen tot het perfecte tapijt voor uw wensen en interieur.
Bij Carpet & Home is er jarenlange ervaring aanwezig en helpen wij u graag hierbij.

Verkennen van de mogelijkheden
Door hier te klikken krijgt u een indruk van wat er online bij ons verkrijgbaar is. In de winkel is de keuze nog uitgebreider dan online.